Wat is spatadertherapie?

Spatadertherapie richt zich op de klachten die ontstaan door spataderen.

De therapie bestaat uit een massage van de benen en het aanreiken van adviezen voor het dagelijks leven en uitleg over de oefeningen, die de doorbloeding in de benen bevorderen. Door de bloedcirculatie te stimuleren worden afvalstoffen afgevoerd en zullen de klachten verminderen en/of verdwijnen. De therapie stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam, waardoor de behandeling na verloop van tijd geleidelijk afgebouwd kan worden.

 

De behandeling

Het eerste consult bestaat uit:

- Een intake gesprek waarin de huidige klachten en

   medische gegevens worden doorgesproken.

- Uitleg over de adviezen voor het dagelijks leven

   en oefeningen

- Massage van de benen.

 

Voor een goed resultaat is het belangrijk om vanaf de

1e massage gedurende 5 weken 1x per week te masseren.

Daarna worden de massages afgebouwd en wordt er per keer bekeken afhankelijk van hoe je  klachten op dat moment zijn,  wanneer er een vervolgafspraak wordt gemaakt.

Goed om te weten: het blijft altijd nodig om je benen te laten masseren.

Gemiddeld genomen is dat 1x per 6 weken.

 

De behandeling tijdens zwangerschap:

Spataderen ontstaan vaak tijdens de zwangerschap. In tegenstelling tot veel therapieën die tijdens de zwangerschap worden ontraden, is spatadertherapie bij uitstek geschikt voor zwangere vrouwen. De behandeling is vrijwel gelijk aan die, zoals hierboven is omschreven. Alleen de frequentie van masseren verschilt. Gemiddeld genomen tot de 30e week van je zwangerschap wordt je 1x in de 3 weken behandeld. Na de 30e week 1x per 2 weken of 1x per week.  Na de bevalling wordt het aantal behandelingen geleidelijk afgebouwd. Natuurlijk worden de massages en de frequentie op jouw persoonlijke situatie afgestemd.

Copyright © 2017 Massagepraktijk Gerda Oosthuizen. All Rights Reserved.