Massage is een al jaren bestaande behandelvorm

Er zijn verschillende massagetechnieken.

 

Klassieke massage: Door spieren en weefsel te laten masseren kun je jezelf  er bewust van worden waar er in je lichaam spanningen zich bevinden. Tevens worden er afvalstoffen afgevoerd en voedingstoffen aangevoerd.

 

Energetische massage: Langzame en zachte strijkingen, deze massage richt zich op de doorstroming van energie. Vaak wordt tijdens deze massage een diepe ontspanning ervaren.

 

Bindweefselmassage: bepaalde delen van je huid staan in verbinding via je zenuwbanen met organen, spieren en delen van je wervelkolom. Door het rollen van de huid kun je invloed uitoefenen op deze onderliggende structuren. Sommige delen kunnen erg gevoelig zijn, dit duidt vaak op een verstoring of een zgn. disbalans.

 

Voetreflexologie: Door je hele lichaam lopen allerlei energiebanen, deze banen eindigen op en onder je voet. Deze eindpunten noemen we reflexzones. Deze zones corresponderen met organen, spieren, botten en weefsels. Door deze zones te behandelen worden deze structuren gemasseerd en gestimuleerd. Op deze manier is het  ook mogelijk om bepaalde gebieden te behandelen die niet aangeraakt kunnen worden, denk dan bijv. aan organen, of bepaalde kwetsuren.

 

Al deze massagetechnieken stimuleren het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

 

Vaak gebruik ik tijdens een massage een combinatie van deze verschillende massagevormen.

Zo kan ik afstemmen wat jij op dat moment nodig hebt.

De ene keer zal het stevige strijkingen of knedingen  zijn, de andere keer kunnen de bewegingen juist heel subtiel en zacht zijn.

 

In december 2016 heb ik het diploma Holos masseur behaald. De opleiding tot Holos Masseur komt overeen met de propedeuse fase van de opleiding tot Holos Massagetherapeut. Inmiddels ben ik in januari 2017 gestart met de opleiding tot Holos massagetherapeut

Deze hoop ik in het najaar van 2019 af te ronden.

Copyright © 2017 Massagepraktijk Gerda Oosthuizen. All Rights Reserved.