Massage is een al jaren bestaande behandelvorm

Er zijn verschillende massagetechnieken.

 

Klassieke massage: Door spieren en weefsel te laten masseren kun je jezelf  er bewust van worden waar er in je lichaam spanningen zich bevinden. Tevens worden er afvalstoffen afgevoerd en voedingstoffen aangevoerd.

 

Energetische massage: Langzame en zachte strijkingen, deze massage richt zich op de doorstroming van energie. Vaak wordt tijdens deze massage een diepe ontspanning ervaren.

 

Bindweefselmassage: bepaalde delen van je huid staan in verbinding via je zenuwbanen met organen, spieren en delen van je wervelkolom. Door het rollen van de huid kun je invloed uitoefenen op deze onderliggende structuren. Sommige delen kunnen erg gevoelig zijn, dit duidt vaak op een verstoring of een zgn. disbalans.

 

Voetreflexologie: Door je hele lichaam lopen allerlei energiebanen, deze banen eindigen op en onder je voet. Deze eindpunten noemen we reflexzones. Deze zones corresponderen met organen, spieren, botten en weefsels. Door deze zones te behandelen worden deze structuren gemasseerd en gestimuleerd. Op deze manier is het  ook mogelijk om bepaalde gebieden te behandelen die niet aangeraakt kunnen worden, denk dan bijv. aan organen, of bepaalde kwetsuren.

 

Holistic Pulsing

Holistic Pulsing is een zachte behandelwijze, waarbij het lichaam op een speelse, natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. Het lichaam wordt ‘gepulst’ in een op jou afgestemd ritme. Kleine en grotere pulsen stromen als golfjes door het hele lichaam. De pulsen kunnen gecombineerd worden met wiegende, rollende en strekkende bewegingen.

Door de ritmische bewegingen komt het lichaam al snel tot rust. Mede door de zachtheid en het respecteren van jouw grenzen ontstaat er een veilige sfeer. De noodzaak om weerstand te bieden wordt minder. Je wordt uitgenodigd om op steeds dieper niveau spanningen los te laten. De voortdurende beweging raakt al je spieren, gewrichten en cellen, van buiten en binnen, van top tot teen. Het ontspant op veel niveaus, maakt losser en helpt loslaten, laat je energie weer doorstromen.

Bij deze techniek kun je gekleed op de massagetafel liggen.

 

Chakramassage

Chakra’s bevinden zich in de tweede laag van jouw lijf en zijn bronnen van levensenergie. Ook al kun je ze niet met het blote oog zien, de chakra’s zijn door middel van fysieke aanraking wel te beïnvloeden. Door aanraking kun je je ook bewust worden van eventuele energieblokkades. Met deze massage kunnen ook jouw gedachten en emoties aangeraakt worden. Het kan je helpen je eigen denkbeelden en emoties te herkennen en te erkennen. Het geeft je de mogelijk om je emoties te observeren in plaats van je ermee te identificeren. Hierin begeleid ik jou met een open nuchtere blik.

Al deze massagetechnieken stimuleren het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

 

Vaak gebruik ik tijdens een massage een combinatie van deze verschillende massagevormen.

Zo kan ik afstemmen wat jij op dat moment nodig hebt.

De ene keer zal het stevige strijkingen of knedingen  zijn, de andere keer kunnen de bewegingen juist heel subtiel en zacht zijn.

 

In december 2016 heb ik het diploma Holos masseur behaald. De opleiding tot Holos Masseur komt overeen met de propedeuse fase van de opleiding tot Holos Massagetherapeut. Inmiddels ben ik in januari 2017 gestart met de opleiding tot Holos massagetherapeut

Deze hoop ik in het najaar van 2019 af te ronden.

Copyright © 2017 Massagepraktijk Gerda Oosthuizen. All Rights Reserved.